AKO PODPÁLIT UHLÍ V KERAMICKOM GRILE

Looftlighter elektrický podpalovač - nejrychlejší způsob jak zapálit ohniště na grilování nebo krb v domě již za 60 sekund.


Rychlost

... už po 60 sekundách je dřevěné uhlí, brikety či samotné dřevo rozžhavené


Bezpečnost

... žádný přímý plamen ohrožující okolí, ale vysokovýkonný elektrický motor bez fosilních paliv, a hliníkový kryt díky kterému je ochlazení okamžité


Přátelský k životnímu prostředí

... už nikdy nebudete muset používat chemické podpalovače pro zapálení ohně, které jsou škodlivé pro lidské zdraví a přispívají k emisím CO2. Odteď už jen čistý horký vzduch.

POSTUP POUŽÍVANIA ELEKTRICKÉHO PODPAĽOVAČA

ZAPÁLIT

Přiložte a držte LooftLighter tak, aby se dotýkal dřevěného uhlí ve spodní části.

ODTÁHNOUT

Když se asi po 20 - 30 sekundách začnou tvořit jiskry, odtáhněte Looftlighter.

POKRAČUJTE

Miřte stále na jedno místo asi 1 minutu.

Založení ohniska na Opékání / Grilování

 

Vytvořte si hromadu uhlí nebo briket (materiál který používáte) a spusťte LooftLighter na spodní část vytvořené hromádky dřeva a zapněte žhavení.

Miřte na totéž místo asi 1 min. Počkejte asi 20 - 30 minut dokud se ohnisko nerozhoří.

Založení ohně v krbu

 

Připravte si větší kousky dřeva do středu ohniska a menší po boku. Můžete použít i noviny.

Když se papír rozhoří, držte LooftLighter asi 20 - 30 cm od dřeva, dokud se plamen nestabilizuje.

5 hlavních důvodů proč si vybrat keramický gril KAMADO JOE

Popsali jsme hlavní důvody díky kterým je keramický gril KamadoJoe tou správnou volbou při výběru grilu.

DOKONALÁ CHUŤ

Keramické grily KamadoJoe dokáží vytvořit nezapomenutelný kulinářský zážitek plný dokonalých chutí. Keramická glazura funguje jako izolátor, udržuje v jídle přírodní tuky a vlhkost, čímž je jídlo neuvěřitelně jemné a šťavnaté. Získáte pravou chuť, protože v těchto grilech se doporučuje používat 100% přírodní dřevěné uhlí, které nevytváří nežádoucí pachy. Brikety obsahují přísady jako borax, škrob a piliny z odpadního dřeva, které se dostanou do keramiky a následně tyto škodlivé látky předává do všeho co grilujete.

 

ROZPÁLENÝ ZA PÁR MINÚT

Často mylná představa o keramických grilech je taková, že je třeba ho dlouho předehřívat. Pravdou však je, že keramické grily KamadoJoe jsou připraveny ke grilování či pečení za 15 minut. Vytvoříte teplotu bez problémů i 400°C mrknutím oka a můžete připravovat vaše oblíbené jídlo. Vysocezátěžová keramika se nahřeje a vy neztratíte ani jeden stupeň tím že otevřete poklop a otočíte např. steak, což u plynových grilů při dlouhém nahánění teploty, se po otevření ztratí všechno teplo a to není vhodné pro přípravu dokonalého jídla.

 

GRIL / PEC / UDÍRNA

KamadoJoe grily vám umožní vaření, pečení, grilování a uzení s jednoduchým nastavením proudu vzduchu. Rozdělitelné keramické desky umožňují využít přímé a nepřímé pečení což v praxi znamená že gril umíte rozdělit na dvě teplotní zóny. Udělejte si steak na přímém ohni a zeleninku na nepřímo. Rozdíl v teplotě pečení může být i 300 ° C. Ostatní grily nemají takové teplotní rozhraní. Podstatné však je, že si na keramickém grilu KamadoJoe můžete připravit cokoli.

 

GRIL KTERÝ ZŮSTANE JĚŠTE VAŠIM DĚTEM

Naše grily jsou stavěny na roky používání a vystavovány na obdiv, protože při běžném provozu není možné aby keramika praskla. Jsou použity materiály z nerezavějící oceli 304, práškové 304 nerezové oceli, práškové litiny a vysoceodolného HDPE s důrazem na na technické vybavení. To znamená, že váš gril Kamado Joe odolá i tomu nejnáročnějšímu podnebí. Jiné společnosti, které se zabývají výrobou keramických grilů nepoužívají tak kvalitní materiály a jejich životnost je mnohem kratší.

 

GRILUJEME S KAMADO JOE CHUTNĚ, KVALITNĚ A ÚSPORNĚ

Keramický gril KamadoJoe bude pravděpodobně váš poslední gril, který si koupíte. Z dlouhodobého hlediska je velmi úsporný co se týče dřevěného uhlí. Používáme uhlí které obsahuje velké kusy což zajistí dosažení vysoké teploty a déle hoří. Keramika absorbuje dostatek tepla, které dlouhou dobu předává, čímž se snižuje spotřeba paliva. Po skončení grilování stačí zavřít přívod vzduchu a nespálené uhlí znovu můžete použít pro další grilování. Na jedno naložení můžete grilovat i vícekrát.

 

Připravený na grilování za 15 minut!

Dřevěné uhlí se rozhoří o hodně rychleji než brikety. S elektrickým podpalovačem LooftLighter budete připraveni grilovat do 15 minut.


Dvou-funkční hliníkový víko pro snadnou regulaci teploty

Kamado Joe nabízí unikátní dvou-funkční větrací systém. Regulace teploty je snadná a dokážete nastavit přesnou teplotu pro pomalé pečení, ale i ideální teplotu pro grilování, pečení i prudké pečení.


Méně popelu znamená jednodušší čištění

Vzhledem k tomu, že dřěvěné uhlí produkuje méně popelu než dřevěné brikety, bude čištění grilu jednodušší. Navíc nespálené dřevěné uhlí je možné znovu zapálit při dalším použití grilu. A kamado Joe navíc přichází s patentovanou zásuvkou na popel, která umožňuje vyčisti gril o hodně jednodušeji, než kdykoliv předtím.


Keramické grily Kamado Joe fungují jako samočisticí roury formou vypálení. Kvalita použitých materiálů a jeho konstrukce zaručují životnost desítky let.

ZPŮSOBY GRILOVÁNÍ V KERAMICKÉM GRILU

GRILOVÁNÍ

Grilování vám zaručí rychlé, chutné a konzistentní výsledky. Použití vysoce kvalitního uhlí zajistí rovnoměrné pečení a nepřekonatelnou chuť ve všem co připravujete od hamburgerů až po maso se zeleninou.

 

PRUDKÉ PEČENÍ

Tento způsob přípravy je nejoblíbenější, protože pouze při vysoké teplotě připravíme řády kus dobrého steaku který přináší neuvěřitelnou barvu a chuť jaká vás jen napadne. Načasování je klíčem k zvládnutí této ne moc náročné techniky. Kamado Joe gril stačí pořádně rozpálit abychom dosáhli správnou teplotu, jakmile položíte maso na gril, netrvá to dlouho.

 

POMALÉ PEČENÍ

Šťavnaté a jemné zevnitř, křupavé a výborně ochucené na povrchu, to je podstata pomalého pečení. Bez problémů připravíme větší kusy masa, celé kuře, vepřové kolena, ... Využitím silného ale pomalého pečení vytvoříme dokonalé kuchařské zážitky. Přidáním ovocné štěpky dosáhneme nezapomenutelnou chuť.

 

UZENÍ

Tento způsob přípravy je vhodný pro pomalé pečení pří nízké teplotě. Jedinečný tvar a design Kamado Joe grilu udržuje vlhkost, rovnoměrně se zahřívá a zvolna přidává kouřové aroma na potraviny. Samozřejmě, že maso není jediné jídlo, které můžete připravit uzením. Vše od ryb, sýrů, zeleniny, může být posíleny s komplexní chutí po kouři.

 

PEČENÍ

Kamado Joe na dřevěné uhlí může upéct křupavý chléb či pizzu. Keramické stěny udrží teplo a jeho kruhový tvar podporuje lepší cirkulaci vzduchu čímž vytváří ideální podmínky pro pečení.