GRILOVANÝ STEAK

 

ČAS PŘÍPRAVY: 10 MINUT | ČAS VAŘENÍ: 10 MINUT

 

Ingredience:

  • hovězí roštěnka
  • 3 lžičky mořská sůl
  • 1 lžička pepř
  • půl lžičky mletý kajenský pepř
  • ghee máslo
  • alobal

Postup:

Dovnitř grilu nasypeme přírodní dřevěné uhlí a zapálíme ho elektrickým podpalovačem Looftlighter a necháme ho otevřený rozpálit aspoň 10 minut. Na gril položíme DIVIDE AND CONQUER rošt a desku na nepřímé pečení. Na vrchní část položíme standardní rošt a necháme gril rozehřát na 450-500 F (230-260 ° C) a to tak, že spodní i vrchní otvor necháme zcela otevřený pokud nedovrší požadovanou teplotu, pak horní otvor uzavřeme a regulujeme přes dírky. Zatím, co se nám gril rozhořívá si připravíme jednoduché koření z mořské soli, mletého pepře a kajenského pepře, dobře ho promícháme. Steak si nechte v řeznictví nakrájet na Min. 2,5 cm tloušťky. Hovězí plátky si omyjeme a osušíme papírovou ubrouskem, potřeme ho ghee máslem (dobře snáší vysoké teploty) a z každé strany také dobře okořeníme kořením, které jsme si připravili. Steak zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladničce odležet, v případě potřeby celou noc. Po vytažení, nechte steak dosáhnout pokojovou teplotu. Na rošt Devid & CONQUER položíme steak a grilujeme ho 3 minuty z každé strany, po minutě a půl steak otočíme ho o 45 ° C abychom získali pěkné mřížky. Steak otočíme na druhou stranu a postup zopakujeme.Po třech minutách steak přesuneme rošt na nepřímé pečení dokud steak nedosáhne vnitřní teplotu 125-128 F (51-53 ° C) takto máme připravený "medium rare" středně propečený steak. Zabalíme ho do alobalu a necháme ho odpočívat 7-8 minut. Dobrou chuť.

Technika grilováni :

Technika prudkého pečení - tento způsob přípravy je nejoblíbenější, protože pouze při vysoké teplotě připravíme řády kus dobrého steaku který přináší neuvěřitelnou barvu a chuť jaká vás jen napadne. Načasování je klíčem k zvládnutí této ne moc náročné techniky. Kamado Joe gril stačí pořádně rozpálit abychom dosáhli správnou teplotu, jakmile položíte maso na gril, netrvá to dlouho.

Doporučené rozložení roštu: