Pikantní špikovaný bůček

Suroviny :

  • 1 kg Vepřový bůček bez kosti co nejvyšší
  • Česnek
  • Třešňové feferonky 
  • Sůl
  • Pepř alebo BBQ RUB

Postup :

Z vepřového bůčku sundáme kůži. Ze strany, kde byla kůže uděláme zářezy a vkládáme střídavě česnek a feferonky.česneku a feferonek použijeme dle jejich intenzity a toho jak moc pálivé a česnekové to chceme. Bůček můžeme jen osolit a opepřit, nebo můžete použít váš oblíbený BBQ RUB. Grilujeme nepřímou metodou, při 150-180 °C, do IT 85°C , případně více dle toho jak moc ho chceme do měkka. Pod rošt dáváme misku, aby nám tuk zbytečně nekapal do deflektoru. Servírujeme za tepla i za studena, nakrájený na 3-4 mm plátky. 

Technika připravy na grile : POMALÉ PEČENÍ

Šťavnaté a jemné zevnitř, křupavé a výborně ochucené na povrchu, to je podstata pomalého pečení. Bez problémů připravíme větší kusy masa. Využitím silného ale pomalého pečení vytvoříme dokonalé kuchařské zážitky. Přidáním ovocné štěpky dosáhneme nezapomenutelnou chuť.

Odporúčané rozložení roštu :

Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster 

Dávid Kubricht