PIZZA

 

ČAS PŘÍPRAVY: 24 HODIN | ČAS VAŘENÍ: 12 MINUT

 

Ingredience:

  • 500 g mouky (ap / chléb / nebo 00)
  • 350 ml vlažné vody
  • 14 g mořské soli
  • 10 g cukru
  • 10 ml olivového oleje
  • 6 g aktivního suchého droždí
  • šálek sýra ricotta
  • stroužek česneku
  • špetka soli
  • špetka černého koření nebo chilli

Postup:

24 hodinové těsto: Nasypte mouku do míchačky, přidejte sůl, cukr a droždí a promíchejte je spolu. Přidejte olej a vodu. Pomocí háku na mixéry můžete mísit přísady nízkou rychlostí, pak přejděte na střední rychlost a místě těsto asi 5 minut. Položte těsto na plochu posypanou moukou a vytvarujte těsto na pevnou kouli. Vložte do namazání misky a zakryjte. Vložte do chladničky na 18 až 24 hodin. Vyberte z chladničky a nechte odpočívat při pokojové teplotě po dobu 30 minut. Vyberte těsto z misky na plochu posypanou moukou. Rozdělte ho na dvě stejné části. Vytvořte dvě pevné kuličky na těsto. Zakryjte jejich ručníkem a nechte odpočívat při pokojové teplotě asi 45 minut. Mezitím si rozehřejeme gril, nasypeme uhlí do grilu a zapálime ho elektrickým podpalovačem Looftlighter a necháme při otevřeném poklopu rozpalovat přibližně 10 minut, přidáme desku na nepřímé pečení a rošt, na který položíme pizza kámen. Snažíme se dosáhnout teplotu 500 F stupňů (260 ° C). Zatím si vypracujeme těsto na lopatce na pizzu tak, aby se vytvořila pěkná kůrka, okraje by měly být o něco tlustší. Na pizzu přidáme hrudkový sýr riccota i jemný, česnek, posolíme, přidáme koření nebo chilli, kdo chce může i nastrouhaný sýr a pokapeme olivovým olejem a opatrně vložíme lopatkou na pizzu do rozehřátého grilu když dovrší požadovanou teplotu a necháme péct asi 10-12 minut. Na tento druh těsta můžete použít jakékoliv přísady podle vaší chuti. Užijte si to!

Technika grilováni :

Kamado Joe na dřevěné uhlí může upéct křupavý chléb či pizzu. Keramické stěny udrží teplo a jeho kruhový tvar podporuje lepší cirkulaci vzduchu čímž vytváří ideální podmínky pro pečení.

Doporučené rozložení roštu: