UZENÝ LOSOS

 

ČAS PŘÍPRAVY: 12 HODIN | ČAS VAŘENÍ: 2 HODINY

 

Ingredience:

  • 1 velký lososový filet rozřezaný na 4 nebo 5 kusů

  • 2 šálky hnědého cukru
  • 1/2 šálku soli
  • 1 lžíce pepře
  • med na glazuru

Postup:

Den před: Smíchejte spolu hnědý cukr, sůl a pepř dohromady a dno pečící nádoby posypte polovinou směsi. Omytého lososa dobře vysušte papírovou ubrouskem a položte jej do nádoby a zasypte ho zbytkem směsi, která ho zbaví přebytečné vody. Zakryjte a dejte do lednice na 8 až 12 hodín.Kuchársky den: Odstraňte lososové filety ze slaného nálevu. Důkladně opláchněte pod studenou vodou a vysušte papírovými ubrousky. Nechte sedět na stojanu při pokojové teplotě dvě hodiny, dokud se nevytvoří na rybě tenký film. Mezitím si předehřejte váš Kamado Joe gril na 150-160 F (70 ° C) stupňů a přidejte pár kousků dřeva na kouř, my používáme jablečné dřevo abychom dosáhli kouř. Položte oba půlměsíce na nepřímé pečení a běžný rošt, který zlehka postříkejte olejem, aby se losos nepřilepil a uložte filety na gril na 2 hodiny. Udržujte kryt grilu ZAVŘEN, aby se nezvýšila teplota. Po dvou hodinách zkontrolujte a potřete medovou glazurou a nechte zavřené dalších 30 minut. Užijte si to!

Technika grilováni :

Tento způsob přípravy je vhodný pro pomalé pečení pří nízké teplotě. Jedinečný tvar a design Kamado Joe grilu udržuje vlhkost, rovnoměrně se zahřívá a zvolna přidává kouřové aroma na potraviny. Samozřejmě, že maso není jediné jídlo, které můžete připravit uzením. Vše od ryb, sýrů, zeleniny, může být posíleny s komplexní chutí po kouři. Doporučené rozložení roštu:

Doporučené rozložení roštu: