Vepřová líčka očistíme od blan, ale necháme tuk. Osolíme, opepříme, a dáme do grilu na 120 ° na1 hodinu intenzivně zakouřit olšovým dřevem. Mezitím si očistíme kořenovou zeleninu. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na středně hrubo, najemno nakrájíme šalotku a česnek. Po hodině vyndáme líčka, držíme je v teple. Na držák příslušenství dáme litinový kotlík, necháme nahřát a na sádle zarestujeme kořenovou zeleninu do tmava. Ke konci přidáme šalotku a česnek a dorestujeme. Přidáme líčka podlijeme 3 dcl červeného vína a 2 dcl vývaru. Přidáme pár kuliček jalovce, celého pepře a 2 bobkové listy. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit do měkka,v případě potřeby dále podléváme. Ke konci přidáme 2 lžíce výrazně zakouřené BBQ omáčky. Zredukujeme do husté podoby. Servírujeme se šťouchanými bramborami a slaninovým chipsem.
Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster
Dávid Kubricht