Vepřová panenka plněná parmezánem, prošutem a sušeným rajčetem

Suroviny :

  • 1 větší panenka
  • 5 dkg parmezán
  • 6-8 plátků pršutu 
  • 12-16 plátků slaniny
  • 10 ks sušených rajčat (možno přes noc namočit do kvalitního rumu)
  • Sůl
  • Pepř

Postup :

Panenku očistíme, dle velikosti rozřízneme na 2-3 kusy. Poté ji nařízneme na půl a každou polovinu ještě na ¼ tak aby vznikl plát.Plát osolíme a opepříme, po celém plátu položíme pršut, posypeme najemno  nastrouhaným parmezánem a naokraj položíme v celé délce sušená rajčata. Plát zavineme do rolády a obmotáme slaninou. Grilujeme při 150 °C nepřímou metodou do IT62 °C. Necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na 1 cm plátky. Servírujeme se salátem, bagetkou, chlebem. Zakuřujeme kouskem ovocného dřeva, třešeň, švestka.

Technika připravy na grile : POMALÉ PEČENÍ

Šťavnaté a jemné zevnitř, křupavé a výborně ochucené na povrchu, to je podstata pomalého pečení. Bez problémů připravíme větší kusy masa. Využitím silného ale pomalého pečení vytvoříme dokonalé kuchařské zážitky. Přidáním ovocné štěpky dosáhneme nezapomenutelnou chuť.

Odporúčané rozložení roštu :

Recept na grile Kamado Joe pro vás připravil grillmajster 

Dávid Kubricht